2912 | man | 07-01-2024

Nummer

2912

Geïndexeerd bedrag

€ 400.000,-

Oorspronkelijk toegewezen bedrag

€ 400.000,-

Op een avond zijn 2 gewapende mannen zijn woning binnen gedrongen en 1 van hen heeft hem door zijn hoofd geschoten. Aanleiding hing samen met handel in verdovende middelen. Als gevolg van dit schot heeft hij letsel aan zijn schedel en fors, blijvend hersenletsel opgelopen. Hij heeft 6 weken op de IC gelegen en heeft meerdere operaties ondergaan. Hij zal op korte termijn opnieuw moeten worden geopereerd. De beschieting heeft ernstige, blijvende gevolgen voor zijn lichamelijk en geestelijk welzijn en functioneren. Er is sprake van een forse, blijvende hersenbeschadiging. Naar verwachting zal hij de rest van zijn leven afhankelijk zijn van de zorg van anderen. Hij verblijft in een revalidatiecentrum. Onder meer vanwege zijn jonge leeftijd wordt het gevorderde bedrag conform eis toegewezen. 
Aan een broer en aan zijn ex-vrouw is € 15.000,- wegens shockschade toegekend, omdat zij met de ernstige gevolgen van de schietpartij zijn geconfronteerd, en aan zijn 2 kinderen en aan zijn ouders is € 17.500,- respectievelijk € 15.000,- toegekend wegens affectieschade.  
(te vermeerderen met wettelijke rente vanaf datum schietpartij, 7-1-2024; de gebruikte uitspraak betreft de medeverdachte, uitspraak betreffende de verdachte die daadwerkelijk heeft geschoten is bij de redactie niet bekend)