2868 | man | 28 jaar | arbeidsongeschikt | 27-06-2010

Nummer

2868

Geïndexeerd bedrag

€ 41.087,-

Oorspronkelijk toegewezen bedrag

€ 40.000,-

Hij is vlakbij zijn woning door 3 buurmannen mishandeld, alleen omdat hij Marokkaan is. De buurmannen dachten dat hij één van de jongens was met wie (één van) hen eerder op de avond ruzie had(den) gehad, maar hij was bij die ruzie op geen enkele wijze betrokken. Hij is verschillende keren met een honkbalknuppel onder meer op zijn onderlichaam geslagen terwijl hij door 2 mannen tegen de grond werd gedrukt. Zijn linkerscheenbeen en kuitbeen waren gebroken. De breuken waren zo ernstig dat het bot naar buiten stak en het leek alsof het onderste deel van het been los hing. Daarnaast had hij diverse kneuzingen op zijn hoofd, rug en linkerflank. Hij had ook wonden aan zijn linker gelaatshelft, zijn ellebogen en handen. Tijdens zijn herstel zijn complicaties opgetreden. Hij heeft infecties gehad waardoor het vlees aan zijn been begon te rotten en gedeeltelijk is weggesneden. Om de wond te dichten heeft hij diverse huidtransplantaties gehad. In maart 2012 was de breuk aan het linkeronderbeen geheeld. In januari 2022 is het laatste plaatmateriaal uit zijn been verwijderd, waardoor hij voor het eerst sinds 2010 vanaf dat moment geen vreemd materiaal meer in zijn lichaam had. Hij heeft in totaal 13 operaties ondergaan. 
Door de mishandeling is hij afhankelijk geraakt van medicatie. Hij heeft in een kliniek verbleven om van die verslaving af te komen. Daarnaast heeft hij PTSS en een pijnstoornis op basis van zowel psychogene als lichamelijke factoren opgelopen. Met de PTSS en de pijnstoornis kampt hij nu nog steeds. Daarnaast kampt hij met pijnklachten aan zijn linkerbeen en beperkingen bij lopen, traplopen, klimmen en klauteren, knielen, kruipen en hurken, duwen en trekken, en is het aannemelijk dat er beperkingen bestaan bij trillingsbelasting op het been, langdurig staan en zwaar tillen en dragen. Ten tijde van de mishandeling was hij reeds a.o. als gevolg van een verkeersongeval in 2005 waarbij het tevens beenletsel had opgelopen. 
(te vermeerderen met wettelijke rente vanaf datum mishandeling, 27-6-2010; het in de strafzaak toegekende bedrag aan smartengeld ad € 5.000,- komt in aftrek op het thans toegekende bedrag, zodat er € 35.000,- verschuldigd was)